Onze werkwijze

Wij hebben een werkwijze die onderscheid maakt tussen de traditionele ‘hiring criteria’ en de zeer belangrijke ‘firing criteria’.
Wat vaak vergeten wordt is dat de kandidaat met de meeste kwalificaties en ervaring niet altijd de meest geschikte kandidaat voor uw bedrijf is. Deze kwalificaties en ervaring zijn allemaal niets waard als de geplaatste kandidaat alweer binnen korte tijd uw bedrijf weer verlaat. Om een echte match te vinden, is een nieuwe benadering nodig. Het omdenken in recruitment, waarbij assessment geen sluitstuk is van het proces, maar het begin. En onze altijd persoonlijke benadering waar we de drijfveren van onze kandidaten kunnen matchen met het DNA van uw bedrijf.

Wanneer u een vacature bij ons uitzet, zal een van onze consultants contact met u opnemen om een gedetailleerd functie- en competentieprofiel op te stellen. Op basis van deze criteria wordt de markt in kaart gebracht. Vervolgens gaan wij over tot het benaderen van kandidaten. Door gebruik te maken van een optimale mix aan wervingsinstrumenten, zijn we in staat om actieve, latente én passieve kandidaten te bereiken. Deze aanpak loont; het zorgt ervoor dat de kans op een snelle en succesvolle plaatsing aanzienlijk wordt vergroot. We bereiken de kandidaten die uw verwachtingen waarmaken en overtreffen.

De screening van een kandidaat bestaat uit een diepte interview waarin onder andere de loopbaan en de persoonlijkheid van de kandidaat in detail wordt besproken, maar ook wat de kandidaat graag zou zien bij een nieuwe werkgever. Voorafgaand aan dit interview wordt er een assessment afgenomen bij de kandidaat, welke inzicht geeft in de talenten en drijfveren van de kandidaat. Na een zorgvuldige selectie zullen de beste kandidaten aan u worden voorgesteld door middel van een online kandidaat profiel. Hierin staat een weergave van de werkervaring en een uitgebreid verslag van het diepte interview. Tevens ontvangt u een rapportage van het assessment, welke door een van onze consultants telefonisch toegelicht zal worden. Zo beschikt u over een volledig dossier van de kandidaat al voordat u de kandidaat gesproken heeft. U weet wie de kandidaat is, waar hij voor staat, wat hij kan en wat hij wil. Zo kunt u tijdens de sollicitatieprocedure direct overgaan op zaken als; hoe de kandidaat binnen het bedrijf past en of hij inderdaad kan wat u van hem verwacht.

Wanneer u een kandidaat een voorstel wilt doen ondersteunen wij u bij het samenstellen van een passend aanbod en bij het voorbereiden van een succesvolle start van uw nieuwe werknemer.

In elke fase van het selectieproces houden wij u op de hoogte van de voortgang. Ook na plaatsing hebben wij meerdere contactmomenten met u en de kandidaat. Ons grootste belang is kwaliteit en absolute tevredenheid. Regelmatige afstemming zorgt ervoor dat we de samenwerking optimaal houden. We streven naar een langdurige en transparante relatie.

Klik hier voor een overzicht van al onze diensten.