Categorieën

We mogen weer shoppen!! Dit is wat je kunt verwachten!

Categorieën: Recruitment

blog_image:article_movers_15906039895eceb0d5147dd.jpg:end_blog_image

Nu Nederland langzaam ontwaakt uit haar lockdown, zijn bijna alle winkels weer geopend voor het winkelend publiek. Anders dan ruim 2 maanden geleden, is er een heel scala aan maatregelen waar rekening mee moet worden gehouden. Niet alleen retailers, maar ook de klant wordt gevraagd om aandacht te besteden aan de nieuwe norm om zo ieders veiligheid te kunnen waarborgen. Het Coronavirus is immers (helaas) nog niet verdwenen. Door onze 'nieuwe levensstandaard' te respecteren, krijgen we langzaam de vrijheid terug om er weer op uit te gaan. We mogen onze favoriete winkels weer bezoeken.

Twee shopping centra die de afgelopen tijd extra aandacht hebben besteed aan het creëren van een veilige winkelomgeving in samenwerking met hun winkeliers, zijn Mall of the Netherlands in Leidschendam en Stadshart Amstelveen, beiden van Unibail Rodamco Westfield. We zijn er onlangs zelf op bezoek geweest en hebben kunnen ervaren hoe het is om te winkelen in Corona tijd. Al was het even wennen aan afstand houden en soms in de rij te staan om binnen te komen, al met al hebben wij genoten van onze shopping experience.

Wil jij weten wat je kunt verwachten wanneer je van plan bent om het winkelen weer een kans te geven? Lees dan snel verder.

Je bezoek bereid je heel eenvoudig voor

Mocht je één van deze centra willen bezoeken, dan is het mogelijk om via de site voorafgaand aan je bezoek te kijken hoeveel drukte er wordt verwacht. Uiteraard zijn de drukste tijden te verwachten in het weekend, net als voorheen, maar voor wie liever de drukte wil vermijden is dat zeker mogelijk. Daarbij is ‘drukte’ een heel ander begrip dan twee maanden geleden, want er zijn voor ieders veiligheid een maximaal aantal klanten toegestaan per winkel. Volgens de voorschriften in het protocol ‘verantwoord winkelen’ mag er maximaal 1 klant per 10 vierkante meter in een winkel aanwezig zijn. Dit is ook overal goed terug te zien en je merkt dat het personeel heel alert is in de stores.

Wanneer je een favoriete winkel hebt die je graag wilt bezoeken, is het verstandig om ook bij de winkelier zelf te informeren hoe zij meehelpen aan het creëren van een fijne winkel beleving. Zo zullen er bepaalde winkels zijn waar je bijvoorbeeld op afspraak kunt komen winkelen zodat je niet onnodig in de rij hoeft te staan, en je zeker weet dat je de tijd en ruimte hebt om rond te kijken. Daarnaast gelden er wellicht aangepaste openingstijden.

Afstand is de prioriteit

De ‘1,5 meter afstand boodschap’ is de afgelopen periode zorgvuldig bij ons ingeprent door de overheid en het RIVM. Toch vergeten we soms dat we afstand moeten houden. De nieuwe winkelervaring is volledig ingericht om je niet alleen te stimuleren om afstand te houden, maar ook om te waarborgen dat het gebeurt. Met nieuw gecreëerde een richting routes, een maximaal aantal bezoekers en markeringen op de grond, kun je er gerust op zijn dat elke bezoeker wordt herinnerd aan de noodzaak om afstand te houden.
Daarnaast maakt Mall of the Netherlands als eerste in Nederland gebruik van een digitale Stay Safe tool. Deze innovatieve applicatie laat het de bezoeker weten wanneer er niet voldoende afstand wordt gehouden.

blog_image:article_movers_15905342405ecda0608203d.jpg:end_blog_image
Digital Stay Safe tool in Mall of the Netherlands

Extra hygiënische maatregelen voor ieders veiligheid

Oppervlakten die frequent worden aangeraakt, worden gedurende de dag doorlopend gedesinfecteerd. Daarnaast staat er bij alle entrees desinfectiemiddel, zijn zitgelegenheden voorlopig afgesloten en zijn toiletten en wasbakken om en om geopend om afstand houden te bevorderen.

Of we op korte termijn helemaal zorgeloos op stap kunnen is nog maar de vraag. Wat we wel weten is dat er alles aan gedaan wordt om het de bezoeker zo gemakkelijk en veilig mogelijk te maken. Tevens om ervoor te zorgen dat er een optimale winkel beleving mogelijk is, en wij onze retailers kunnen blijven steunen in deze unieke tijd. Een aanrader dus!

blog_image:article_movers_15906040105eceb0ea32042.jpg:end_blog_image

Reageer

Auteur
Y van Vliet
Publicatiedatum
27-05-2020
Reads
2822
Comments: No comments
Share: